Construcția celei mai faimoase clădiri din România, Palatul Parlamentului (cunoscută universal sub numele de Casa Poporului) a început în 1984 și a continuat prin cele mai întunecate zile ale regimului Nicolae Ceaușescu. Situat la 84m deasupra solului pe 12 etaje, clădirea a fost învăluită de mult timp în mister, zvon și hiperbolă.

Inițial proiectat (de către un tânăr arhitect: Anca Petrescu, care avea doar 28 de ani) să găzduiască aproape toate aparatele statului comunist, astăzi găzduiește Parlamentul României, un centru de conferințe și Muzeul Național de Artă Contemporană . O mare parte a clădirii, totuși, rămâne nefolosită. Excursia publică a clădirii este recomandată în întregime (este singura modalitate de a vedea clădirea, de fapt), deși comentariul adesea constă în puțin mai mult decât un ghid care evoluează statisticile superlative nesfârșite. Veți vedea o mulțime de scări mari, săli de marmură și săli de conferințe, în timp ce – dacă plătiți suplimentar – puteți avea șansa de a merge pe acoperiș, care oferă probabil cea mai bună vedere spre centrul Bucureștiului. Puteți face chiar și acum o călătorie în interiorul clădirii de jos, deși, din nou, acest lucru costă suplimentar. Pentru a vă alătura unuia dintre tururi, ar trebui să faceți rezervări cu o zi în avans, deoarece activitatea parlamentară înseamnă că orele de program oficiale sunt supuse schimbării.

Va trebui, de asemenea, să vă prezentați pașaportul, permisul de conducere sau altă formă de identificare internațională acceptată. Utilizați intrarea din partea dreaptă a palatului (dacă îl priviți în față). Izvor este probabil cea mai apropiată stație de metrou, dar veți avea o vedere mai bună de la Piata Unirii. Clădirea la fel de megalomanică aflată în construcție în spatele palatului este o catedrală programată pentru finalizare în 2018.

https://www.inyourpocket.com/bucharest/casa-poporului_14744v